РУЧАК ЗА ДАНАС: Најбољи и најлакши начин пуњења паприка на свету - буквално се "саме спремају"
ЛЕТЊИ ручак без којег се не може замислити права српска трпеза су пуњене паприке.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Састојци:
- 2кг паприка
Фил:
- 500гр црног лука
- 1 шаргарепа и везица першуна
- 200гр пиринча
- 700гр млевеног меса
- 1 јаје
- 100мл уља
- Со, суви зачин, зачинска црвена паприка, бибер
- 1кг парадајза
Припрема:
- Паприке очистите и оставите са стране.
- У дубљу чинију измешајте ситно сецкан црни лук, рендану шаргарепу, ситно сецкан першун, опран пиринач, месо, зачине и јаја. Све то добро измешајте и овом смесом напуните паприке.
- У блендеру самељите кило парадајза па га једноставно прелијте преко пуњених паприка.
- Поклопите и пеците око сат времена на 180 степени целзијуса.
Уживајте.
(Стил)
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)