ГУЛАШ ОД ПЕЧУРАКА КОЈИ ЈЕ УКУСНИЈИ ЧАК И ОД ОНОГ С МЕСОМ: Буковаче или вргањи овом јелу дају посебну чар

Novosti online

04. 09. 2023. у 08:00

Рецепт за гулаш од печурака мора имати свака домаћица, гости и укућани ће бити одушевљени!

ГУЛАШ ОД ПЕЧУРАКА КОЈИ ЈЕ УКУСНИЈИ ЧАК И ОД ОНОГ С МЕСОМ: Буковаче или вргањи овом јелу дају посебну чар

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja

Састојци:

  • 2 главице лука
  • 4 чена белог лука
  • 1 гранчица рузмарина
  • 4 кромпира
  • маслиново или сунцокретово уље
  • 1/2 кг вргања (или шампињона)
  • 2 кашике ајвара
  • со, бибер
  • сирће

Припрема:

1. На маслиновом уљу продинстати ситно насецкан црни и бели лук и рузмарин. Долити воду, додати вргање и три кромпира исечена на коцкице, а један кромпир нека буде цео. Додати со и ајвар (ако немате ајвар, можете додати једну велику или две мање црвене паприке, исецкане што ситније).

2. Кувати око 45 минута на лаганој ватри, пред крај кувања додати бибер и кашику сирћета.

3. На крају цео скуван кромпир изгњечити виљушком и додати поново у гулаш.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (1)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)