САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром

Novosti online

15. 08. 2023. у 23:30

МОЖДА нисте љубитељ плавог парадајза, али у овој сочној летњој комбинацији нећете моћи да му одолите.

САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ricette di Casa Mia

Састојци

  • 1 ком (400 г) патлиџана
  • мало соли
  • мало маслиновог уља
  • 100 г качкаваља

Надев од парадајза:

  • 1 ком (150-200 г) свежег парадајза
  • 1 кашика соса од сецканог парадајза (готов производ)
  • 1 прстохват соли
  • 2 чена белог лука
  • мало бибера млевеног
  • 2 листа свежег босиљка (може и сувог)
  • мало маслиновог уља

Надев од пилећег белог меса и патлиџана:

  • 150 г пилећег белог меса
  • 1-2 шните патлиџана
  • 1 кашичица песто соса
  • мало маслиновог уља

Припрема:

Патлиџан опрати преполовити те изједначити половине тако да се одреже шнита или 2 да би се добиле 2 исте половине које ће те користити за надев од пилетине.

Свакој половини косо засећи унутрашњицу на коцке посолити и попрскати са маломаслиновим уљем.

Ставити пећи у загрејану рерну на 200 степени и пећи 30 минута. Док се патлиџан пече припремити надев од парадајза и надев од пилетине и патлиџана.

Свежи парадајз ставити у посуду и прелити са врелом водом те пустити да у тој води одстоји 5-10 минута.

Парадајз ољуштити и исећи на ситне коцкице. Бели лук ситно исецкати. Листове свежег босиљка исецкати на резанчиће. На маслиновом уљу пропржити бели лук. Када замиришите додати исецкани свежи парадајз, 1 кашику соса од сецканог парадајза, прстохват соли, мало бибера и босиљак и кратко пропржити док сок испари.

Пилеће бело месо исећи на ситне коцкице и нагло пропржити на маслиновом уљу.

Шните патлиџана ољуштити и исећи на ситне коцкице, мало посолити те пропржити на мало маслиновог уља.
Пропржен патлиџан додати пропрженој пилетини, додати кашичицу песта и промешати. Након протока од 30 минута посуду са печеним патлиџаном извадити из рерне (рерну не искључивати).
Кашиком притискати коцкице патлиџана да се добије удубљење.
Сваку половину премазати са надевом од парадајза, па ставити надев од пилетине и патлиџана и на крају посути са ренданим качкаваљем. Вратити у рерну да се запече око 15 минута.

(Рецепти.цом)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

МУП Републике Србије издао је саопштење у коме се наводе обавезе возача електричних тротинета, а од 15. јуна моћи ће да учествују у саобраћају само под условом да имају одговарајућу налепницу.

01. 06. 2024. у 10:30

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!