РЕЦЕПТ ЗА ЛАЗАЊЕ ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ: Преукусно јело, идеално за вечеру, доручак или ужину
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за најбољу лазању коју ћете пробати.

Foto: Shutterstock
Потребно је за сос:
- листови готових лазања лазања
- 20 мл уља
- 3 чена белог лука
- 2 кашике брашна
- 400 мл млека
- суви зачин
- мл бибер
За надев:
- 150 гр сира
- 1 јаје
- 100 гр качкаваља
- мало спанаћа /4 брикета смрзнутог/
Припрема:
На уљу испржити брашно са сецканим белим луком, додати млеко па мешати да се добије ређи сос. Додати зачин или со, мл бибер. Листови лазање скувати у води коју сте посолили и додали мало уља (кувати око 5 минута.) Сир измешати, додати јаје и одмрзнут спанаћ па све изједначити. На дно ђувеча ставити пола ренданог качкаваља па ређати прво листове лазања, одозго сос, па 2 кашике сира. Преко опет лист па сос. Завршити са листом качкаваља и преливом соса и одозго ставити други део ренданог качкаваља.
Печи на 220 степени Ц око 30 минута. Врхунско јело. Можете га кад се прохлади изврнути на тањир и исећи, а може се исећи још непечено па пећи. Ја нисам секла већ кад се испекло. Јако добро пробајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИЗРЕНДАЈТЕ 1 ТИКВИЦУ И 2 КРОМПИРА: Доручак који има све потребне витамине и минерале
12. 08. 2023. у 11:00

САВРШЕН, А ЈЕФТИН ДОРУЧАК ИЗГЛЕДА ОВАКО: Једноставни, брзи и врло укусни уштипци
12. 08. 2023. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)