СЛАТКО ОД КРУШКИ ЗА ЗИМУ: Слатки укус детињства у тегли
„Ове крушке у сирупу су укус детињства. Савршене за колаче, десерте или једноставно за зимско вече уз шољу чаја.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2 кг зрелих крушака
- 1 л воде
- 500 гр шећера
- 1 кашика лимуновог сока
- неколико каранфилића
Припрема:
Припрема воћа: Крушке ољуштити, исећи на четвртине и уклонити коштице.
Сируп: У шерпи прокувати воду са шећером и лимуновим соком – добићете бистар и мирисан сируп.
Пуњење тегли: У стерилисане тегле сложити крушке и додати по 2–3 каранфилића.
Преливање: Крушке прелити врућим сирупом до врха и одмах затворити поклопцима.
Пастеризација: Тегле ставити у дубоку шерпу с водом (до ¾ висине тегли) и пастеризовати 20 минута од тренутка кључања.
Хлађење: Извадити тегле, окренути их наопачке, покрити ћебетом и оставити да се потпуно охладе.
Пријатно!
Ускоро опширније

"ПОГЛЕДАЈ СИНЕ ОВЕ ЛЕПОТЕ, СЛУШАЈ ЗВОНА КАКО БРУЈЕ..." Васић поделио емотивну слику са крштења сина у Грачаници - "Остварио Бог ми сан..."
ГЛУМАЦ Милан Васић јуче је у манастиру Грачаница крстио сина Деспота.
28. 09. 2025. у 12:35

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

ЉУТИЛА СЕ: Бора и Брега пијани написали песму, посветили је ПЕВАЧИЦИ - дуго није причала са Гораном
У ВРЕМЕ старе Југославије, тачније осамдесетих година прошлог века, владао је поприличан ривалитет између две најпопуларније групе - "Бијелог дугмета" и "Рибље чорбе".
28. 09. 2025. у 08:33
Коментари (0)