ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка

Новости онлајн

21. 07. 2025. у 11:40

САВРШЕНО кремаст рижото није случајност – иза њега стоји прецизна техника, пажљиво бирани састојци и један мали, али моћан трик који користе професионални кувари.

ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка

Foto: Printskrin Youtube/ Vincenzo's Plate

Док се многи код куће муче да добију ону свиленкасту текстуру каква се служи у врхунским ресторанима, мајстори кухиње имају тајну: кашика маслаца која се додаје на самом крају кувања.

Овај једноставан корак познат је у гастрономији под француским термином мантецаре, и подразумева енергично мешање хладног маслаца у готово јело, непосредно пре сервирања.

Маслац се тада полако топи, обавија свако зрно риже и ствара богату, сјајну и кремасту структуру.

Наравно, добар рижото не зависи само од маслаца. Кључни су и врста риже (најчешће arborio или carnaroli), стално мешање, као и додатак пармезана, али управо маслац на крају чини завршни корак који све заокружује.

Ово је трик који никада не прескачу ни најискуснији италијански кувари, а резултат је јело које истовремено одише елеганцијом и топлином – празник за непце.

Значи, следећи пут када кувате рижото, не заборавите – једна кашика хладног маслаца може направити разлику између просечног и савршеног тањира.

Пробајте! 👌

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.

13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10

Коментари (0)

ЈЕЗИВА ТУЧА НА СТОТИНЕ НАВИЈАЧА У СРБИЈИ: Делије и гробари се тукли крвнички (ВИДЕО)