МАФИНИ СА КРЕМОМ ОД ЛИМУНА И МАЛИНАМА: Магична комбинација укуса
Мафини са кремом од лимуна и малинама су посластица коју ћете да правите целог лета.

Foto: Printskrin/instagram / canva / chef_zouheir
Састојци:
- 360 г брашна
- 1 1/2 кашичица прашка за пециво
- 1/4 кашичице соли
- 120 г путера, омекшаног
- 240 г шећера
- 2 велика јајета
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- 120 мл млека
- 240 г свежих малина
- нарендана корица од 1 лимуна
За крем од лимуна:
- 120 г путера, омекшаног
- 120 г шећера у праху
- 2 кашике лимуновог сока
- 1 кашичица рендане лимунове коре
- свеже малине за украс
- Корица лимуна за украс
Припрема:
Како бисте направили ове мафине загрејте рерну на 175°Ц и обложите калуп за мафине папирним корпицама. У посуди умутите брашно, прашак за пециво и со па оставите на страну. У другој посуди умутите путер и шећер док не постану лагани и пахуљасти. Додајте јаја једно по једно, и добро умутите након сваког додавања. Умешајте ванилин екстракт.
Постепено додајте мешавину брашна у мешавину путера, наизменично са млеком, почевши и завршавајући мешавином брашна. Умешајте малине и лимунову корицу. Поделите тесто равномерно у калупу. Пеците 18-20 минута или док чачкалица не буде чиста. Оставите да се потпуно охладе на решетки.
За глазуру умутите путер. Постепено додајте шећер у праху, лимунов сок и лимунову корицу и мутите док не постане глатко. Охлађене мафине прелијте глазуром од лимуновог крема. Украсите свежим малинама и лимуновом корицом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗДРАВИ МАФИНИ СА ОВСЕНИМ ПАХУЉИЦАМА: Укусни залогаји спремни за 30 минута
21. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром
13. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
15. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)