КРОМПИРИЋИ У ЧИЛИЈУ: Уживајте у пинкатном и сочном укусу

Јована Васић

12. 03. 2025. у 13:30

Ево брзог рецепта за иновативан и укусан оброк који ће брзо постати јело којем се враћате кад год не знате шта бисте.

КРОМПИРИЋИ У ЧИЛИЈУ: Уживајте у пинкатном и сочном укусу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 350 г кромпира
  • 1/2 кашичице маслиновог уља
  • 1/2 мање главице лука
  • 1/2 кашичице чилија
  • 50 г ренданог качкаваља или младог сира
  • зачини по жељи

Припрема:

Кромпир исеците на четвртине, па ставите да се кува двадесетак минута, док не омекне, али се не сме распадати.

Процедите кромпир. На тигању загрејте маслиново уље, додајте на ситно исецкан лук и динстајте док лук не омекша. Додајте кромпир и чили па динстајте око пет минута, уз стално мешање. Поспите нарендан сир преко кромпира, поклопите и скините с ватре. Оставите да стоји око минут, док се сир не отопи, па поспите зачинима по жељи.

(Оna)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

ВЕЧЕРИ ТЕАТРА У СРЦУ ГРАДА: Завршен први MozzART позоришни фестивал