УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу
УКОЛИКО имате конзерву сардина направите ове ћуфте у парадајз сосу, биће прави специјалитет.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
240 г (2 конзерве сардина у уљу)
35 г мрвица хлеба
2 јајета
40 г сецканог лука
1 чен белог лука, ситно нарендан
2 кашике сецканог першуна
морска со и црни бибер
За парадајз сос:
3 чена белог лука, грубо исецкана
1 кашичица слатке шпанске паприке
1/2 кашичице љуте паприке
450 г парадајз соса
морска со и црни бибер
сецкани першун за украс
Трик за отварање конзерве без отварача!
Ако немате отварач за конзерве само узмите кашику и притискајте њеном ивицом отвор. Можете и да лупате по ивици. Када се конзерва отвори, подвуците кашику и испод поклопца и наставите да отварате.

Фото Пиxабаy фрее имагес
Рецепт за ћуфте од сардина у парадајз сосу:
За ове ћуфте оцедите сардине и пребаците их у чинију, па варјачом изломите на мале комаде. Сипајте мрвице хлеба преко сардина, разбијте јаја, додајте сецкани црни лук, рендани бели лук и сецкани першун, затим зачините морском сољу и црним бибером и измешајте све заједно. Гњечите док не добијете структуру попут пасте.
Да бисте обликовали ћуфте, узмите кашику смесе и стисните је у рукама, тако да се састојци добро повежу, па формирајте у облику лоптице за голф. Ако видите да вам је смеса превише сува додајте мало умућеног јајета, ако је превише влажна додајте још мрвица хлеба.
Загрејте велики тигањ на средњој ватри и сипајте уље из конзерве сардина. После пар минута додајте ћуфте од сардине, све у једном слоју, пржите 8 до 10 минута, а затим извадите из тигања и оставите са стране.
У истом тигању на истој ватри пржите сецкани бели лук, непрестано мешајући, после 30 до 45 секунди додати слатку димљену паприку и љуту димљену паприку, брзо измешајте, па додајте парадајз сос из конзерве и зачините морском сољу и црним бибером. Промешајте и динстајте неколико минута.
Након 5 минута убаците ћуфте назад у тигањ, све у једном слоју, затим лагано окрените сваку, тако да буде потпуно обложена сосом и динстајте још 2 до 3 минута или док се ћуфте не загреју. Пребаците парадајз сос у посуду за сервирање, прелијте ћуфте и поспите сецканим свежим першуном. Уживајте! Можда ћете желети да направите и ћуфте запечене са качкаваљем.
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
Препоручујемо

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СВЕТОСАВСКЕ ПЕРЕЦЕ: Обичај је да се ово јело прави за Савидан
26. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно
26. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)