ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити
Изаберите своју омиљену салату и сос као прилог и ове пљескавице ће постати ваше омиљено јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 180 грама сувих леблебија
- 150 г цвекле
- 1 љубичасти лук
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица димљене црвене паприке
- 1 кашичица соли
- 2 кашике маслиновог уља
- лимун (сок)
- 1 кашика брашна за ваљање пљескавица
- маслиново уље за пржење
Припрема:
Потопите леблебије дан раније или бар неколико сати пре припреме. Натопљене леблебије оцедите, оперите и ставите у блендер или сецкалицу и самељите у кашу. Цвеклу ољуштите, исеците на коцкице и исецкајте у сецкалици. Црни лук ситно исецкати, бели лук нарендати. Помешајте млевене леблебије, цвеклу, лук и бели лук. Додајте све остале зачине, маслиново уље и лимунов сок и рукама умесите компактну смесу.
Покријте све прозирном фолијом и оставите у фрижидеру сат времена или дуже да се мало стегне. Охлађену и стиснуту смесу поделити на шест једнаких делова, па навлаженим рукама сваку обликовати у пљескавицу. Сваку пљескавицу уваљајте у брашно и у дубљем тигању загрејте маслиново уље, не треба да буде пуно, само 2 до 3 кашике. Пржите пљескавице неколико минута са сваке стране. Послужите пљескавице уз прилоге и сосове по жељи. Можете их користити и за веганске хамбургере.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)