НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КИСЕЛУ ПЕГЛАНУ ПАПРИКУ: Зимница без конзерванса је феноменалног укуса и траје дуго
Црвене паприке су у Србији синоним за јесен, када у њима уживамо на разне начине, а већ дуго постоји традиција припреме пеглане паприке за зимницу.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 килограма црвених паприка
- 2 главице белог лука
- 500 мл уља
- 200 г соли
- 100 г шећера
- 1 кашичица бибера у зрну
- 1 веза першуна
Припрема:
Оперите паприке и уклоните им семенке, па их исеците на дебље траке.
Поређајте траке паприка по дну посуде, па поспите мало соли и шећера и прелијте с мало уља и сирћета. Ставите нови ред паприка и понављајте све док не потрошите сав материјал.
Оставите да одстоји преко ноћи, па кад омекша ређајте у добро стерилисане тегле, а између редовна паприка додајте ситно сецкан бели лук, бибер и першун.
Кад завршите с ређањем, прелијте течношћу од уља и сирћета у ком су паприке одстојале преко ноћи, па притисните пластичном решетком.
Ставите на хладно и тамно место и уживајте целе зиме у божанственом укусу.
(glossy)
Препоручујемо
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)