ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна
Воћну салату можете да направите од било које врсте воћа. Али, с обзиром на то да је лети неограничен избор, најчешћи су нам одабир баш у топлим данима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 зреле брескве (могу и нектарине)
- 50 г шећера
- 1 кашичица листова лимунске мајчине душице
- 100 г маскарпонеа
- 100 мл слатке павлаке
- кап екстракта ваниле
- 16 малина – изрезаних на пола
- шака пистаћа – грубо насецканих
- 1 кашика јаворовог сирупа
Припрема:
Брескве огулите, нарежите и посложите у 4 посудице за сервирање. Поспите их с мало шећера, а на то ставите листиће мајчине душице.
Умутите маскарпоне, слатку павлаку, екстракт ваниле и преостали шећер, тако да добијете лагану, пахуљасту смесу. Кашиком је стављајте на брескве, а на то послажите малине и све поспите пистаћима. Декоришите јаворовим сирупом и листићима лимунске мајчине душице.
(still)
Препоручујемо

ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00

ХАВАЈСКА САЛАТА: Тако једноставна, а тако савршена, ретко ко јој може одолети...
03. 07. 2024. у 16:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)