ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна

Новости онлине

27. 07. 2024. у 07:00

Воћну салату можете да направите од било које врсте воћа. Али, с обзиром на то да је лети неограничен избор, најчешћи су нам одабир баш у топлим данима.

ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 зреле брескве (могу и нектарине)
  • 50 г шећера
  • 1 кашичица листова лимунске мајчине душице
  • 100 г маскарпонеа
  • 100 мл слатке павлаке
  • кап екстракта ваниле
  • 16 малина – изрезаних на пола
  • шака пистаћа – грубо насецканих
  • 1 кашика јаворовог сирупа

Припрема:

Брескве огулите, нарежите и посложите у 4 посудице за сервирање. Поспите их с мало шећера, а на то ставите листиће мајчине душице.

Умутите маскарпоне, слатку павлаку, екстракт ваниле и преостали шећер, тако да добијете лагану, пахуљасту смесу. Кашиком је стављајте на брескве, а на то послажите малине и све поспите пистаћима. Декоришите јаворовим сирупом и листићима лимунске мајчине душице.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

ЧЛАН БЕНДА ДНК МЕЂУ ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПОЖАР У КОЧАНИМА: Чак 40 дана био на интензивној нези, ево како је сада