ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену

Novosti online

15. 03. 2024. у 09:00

Неодољива и сласна, идеална за доручак или вечеру.

ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 кг брашна

* 500 мл млека
* 40 г квасца
* 2 јајета
* 1 кашика соли
* кашичица шећера
* 100 мл уља
* 200 г кајмака
* 300 г кулена
* 300 г качкаваља
* 100 г тврдог сира

Припрема:

Рерну загрејте не 200 степени. У посуди са млаким млеком додајте коцку квасца и кашичицу шећера. Постепено додајте брашно и со, на крају уље.

Тесто оставите да надође пола сата на топлом. Надошло тесто поделите на три дела и развуците тесто у правоугаоник и филујте.

Намажите кајмак па поређајте сецкан кулен и преко ставите качкаваљ и тврди сир.

Добићете три велике штрудле од наведене количине. Премажите их јајетом и поспите сусамом. Савијте у облик штрудле и пеците око пола сата, у загрејаној рерни на 200 степени. Прохлађену штрудлу сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

БОРИО САМ СЕ ЗА ЖИВОТ, ЊИХОВ БЕС ЈЕ БИО СВЕ ВЕЋИ И ВЕЋИ: Никола Роквић је једва извукао живу главу 25. дана ходочашћа (ВИДЕО)