КАД ИХ ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ, ЗНАЋЕТЕ ЗАШТО ЈЕ ОВО ЈЕЛО ТОЛИКО ПОПУЛАРНО: Хрскави и мирисни колутићи лука, па још са сосом од рена

Novosti online

29. 02. 2024. у 11:00

САМО они који нису пробали могу да помисле да је поховање колутића црног лука узалудан посао.

КАД ИХ ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ, ЗНАЋЕТЕ ЗАШТО ЈЕ ОВО ЈЕЛО ТОЛИКО ПОПУЛАРНО: Хрскави и мирисни колутићи лука, па још са сосом од рена

Фото Shutterstock

Састојци:

* љубичасти или црни лук, 3 веће главице

* брашно, 1 шоља
* кисела вода, 100 мл
* инстант пире од кромпира, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* црвена зачинска паприка, 1/2 кашичице
* презле, по потреби
* уље за пржење, 300 мл

 ЗА СОС ОД РЕНА:  

* рен из теглице, 50 г

* кисела павлака, 1 чаша
* мајонез, 50 г
* мирођија, по укусу
* влашац (врста лука), по укусу
* лимун, сок, 1 комад


Припрема:

- Прво припремите сос и ставите га у фрижидер да се хлади док похујете лук. Рен, павлаку и мајонез измешајте, па додајте ситно исецкан влашац (врста лука) или мирођију. Лук ољуштите и исеците на колутове дебљине пола центиметра и раздвојите их по саставима.

Измешајте брашно, инстант пире и зачине, па полако додајте киселу воду док не добијете тесто мало гушће од смесе за палачинке. Колутове лука умачите у ову смесу, а затим у презле и пржите на врелом уљу. Чим порумене с обе стране, извадите их на папирни убрус.

Одмах послужите уз сос од рена.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

КО ЈЕ РОБЕРТ ФИЦО: Човек који пркоси НАТО-у и неће да призна тзв. Косово