АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести

Novosti online

26. 02. 2024. у 13:00

ОВАКВЕ палачинке сигурно нисте пробали до сад, невероватно су сочне и неодољиво кремасте. Савршена су посластица за сваку трпезу.

АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести

Фото Shutterstock

Састојци:

 Смеса за палачинке:

* јаје, 2 ком

* шећер, 30 г
* прстохват соли
* ванила, 1 кашичица
* млеко, 240 мл
* брашно, 100 г
* какао, 10 г
* путер, 35 г

 Чоколадни фил: 

* крем сир, 400 г

* шећер у праху, 100 г
* чоколада, 100 г
* путер, 100 г
* слатка павлака, 100 мл

 Глазура: 

* чоко дугмићи, 125 г

* слатка павлака, 120 мл
* кикирики, 50 г

Фото Shutterstock

Припрема:

Након што направимо класичну смесу за палачинке уз додатак какаа и испечемо их, на њих ћемо намазати фил направљен од крем сира и чоколаде са шећером, путером и слатком павлаком. Затим нафиловане палачинке ређамо једну испод друге, али тако да се преклапају и зароламо их да бисмо добили нешто што наликује ролату. Ролат ћемо умотати у фолију и оставити у фрижидеру да се охлади. На крају ћемо прелити овај дезерт чоколадном глазуром посуту кикирикејем и оставити још 20-ак минута да се охлади пре сервирања.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!