ЈУЖЊАЧКИ РЕЦЕПТ ЗА КИСЕЉЕЊЕ КУПУСА: Два тајна састојка и права размера за најсавршенији укус
СЕЗОНА припремања хране за зиму је при крају, а након паприке и зимнице која се од ње спрема, на ред нам долази кисељење купуса.

Фото: Shutterstock
Ко жели да читаве зиме ужива у укусним сармицама, свадбарском купусу и подварку, време је да засуче рукаве, прибави састојке и ових дана обавезно стави купус да се кисели.
Представљамо вам стари јужњачки рецепт за кисељење купуса.
Састојци: 60 кг купуса, 2 кг соли, рен, цвекла, шећер, бибер у зрну, винобран.
Припрема: Купус опрати и очистити. Корен главице купуса извртети и окренути на горе. Сипати по мало соли у сваку главицу.
Када се главице лепо поређају, прелити водом у којој је растворена преостала со. Да би расол био добар и лепе боје, треба ставити цвеклу, корен рена и око 1/2 кг шећера и бибер у зрну.
Купус притиснути каменом да не плива по површини и на сваких 7 дана претакати, и ако је отребно додати још соли.
Када је купус сасвим добро кисео, одлити сувишан расол, додати винобран (зависно од количине купуса), преточити расол и не користити га десетак дана, док се не избистри.
БОНУС ВИДЕО - ПРШТИ ОД ЗДРАВЉА: Кисели купус је традиционална салата, али и сировина за многе специјалитете
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОКОЛАДНА ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ: Кремасто савршенство укуса, осваја на први залогај
26. 10. 2023. у 16:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (1)