СТАРИНСКЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, а сигурно ћете уживати у сваком залогају
Кнедле са шљивама никада не излате из моде, а сада их направите по провереном рецепту наших бака Кнедле са шљивама многима су асоцијација на детињство и бакину кухињу. Искористите сезону шљива и направите кнедле по овом једноставном рецепту, а сигурно ће вам успети из прве.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen
Sastojci:
Za testo:
- 400-500 г кромпира
- 300-350 г брашна
- 50 г путера
- 2 јајета
- прстохват соли
- 5 кашика гриза
- шљиве
За посип:
- 250 г презли
- 80 г шећера
Припрема: Кромпир скувајте, па док је врућ додајте ванилин шећер, со и јаја. Изгњечите га виљушком да направите пире. Затим додајте путер и мешајте док се све лепо не сједини. Када се кромпир прохлади постепено додајте гриз и брашно. Рукама умесите тесто које не сме да се лепи за прсте, али треба да буде мекано. Пребаците тесто на побрашњену површину и обликујте лоптице. Мало спољоштите рукама, па убаците шљиву очишћену шљуву. У воду сипајте уље и оставите да проври, затим смањте температуру и убаците кнедле. Знаћете да су куване када испливају на површину. За то време у тигањ сипајте презле и шећер, па пржите док не добију румену боју. Кнедле добро уваљате у ову смесу, а када се прохладе спремне су за јело.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)