СТАРИНСКЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, а сигурно ћете уживати у сваком залогају

05. 09. 2023. у 21:00

Кнедле са шљивама никада не излате из моде, а сада их направите по провереном рецепту наших бака Кнедле са шљивама многима су асоцијација на детињство и бакину кухињу. Искористите сезону шљива и направите кнедле по овом једноставном рецепту, а сигурно ће вам успети из прве.

СТАРИНСКЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, а сигурно ћете уживати у сваком залогају

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen

Sastojci:

Za testo:

  • 400-500 г кромпира
  • 300-350 г брашна
  • 50 г путера
  • 2 јајета
  • прстохват соли
  • 5 кашика гриза
  • шљиве

За посип:

 
  • 250 г презли
  • 80 г шећера

Припрема: Кромпир скувајте, па док је врућ додајте ванилин шећер, со и јаја. Изгњечите га виљушком да направите пире. Затим додајте путер и мешајте док се све лепо не сједини. Када се кромпир прохлади постепено додајте гриз и брашно. Рукама умесите тесто које не сме да се лепи за прсте, али треба да буде мекано. Пребаците тесто на побрашњену површину и обликујте лоптице. Мало спољоштите рукама, па убаците шљиву очишћену шљуву. У воду сипајте уље и оставите да проври, затим смањте температуру и убаците кнедле. Знаћете да су куване када испливају на површину. За то време у тигањ сипајте презле и шећер, па пржите док не добију румену боју. Кнедле добро уваљате у ову смесу, а када се прохладе спремне су за јело.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

РУС ПРИРЕДИО НЕВИЂЕН СКАНДАЛ: Колеге тенисери не могу да верују да се овако понашао! (ВИДЕО)