ПИТА СА СИРОМ: Уживање у сваком залогају
Сирница је многима омиљена, прави се брзо и идеална је и за доручак и за вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Коре за питу 500 г
- Свежи сир 500 г
- Јаја 3 комада
- Јогурт 200 мл
- Уље 100 мл
- Прашак за пециво 1
- Со по укусу
- Минерална вода 100 мл
Припрема:
У великој посуди помешајте сир, јаја, јогурт, уље, прашак за пециво и со. Све добро измешајте док не добијете уједначену смесу. На радну површину ставите једну кору за питу и премажите је припремљеном смесом. Преко ње ставите другу кору и поново премажите смесом. Поновите поступак док не потрошите све коре и смесу. Ако желите, можете коре слагати у слојевима у плех, а не у ролате. Када сте сложили све коре и фил, прелијте питу са 100 мл минералне воде. Ово ће пити дати додатну сочност. Пеците у претходно загрејаној пећници на 180°Ц око 30-40 минута, или док пита не добије златно-смеђу боју. Када је пита печена, оставите је да се мало охлади, а затим је нарежите на комаде и послужите. Уживајте у својој најсочнијој пити са сиром!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА ОД ПАЛАЧИНКИ И СИРА: Прави специјалитет који ће вас одушевити укусом
09. 04. 2025. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
08. 03. 2025. у 12:30Јована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)