НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава

Новости онлине

27. 03. 2025. у 07:00

Пазарске мантије су једно од најпопуларнијих традиционалних српских јела, а чувени Тасте Атлас је овај специјалитет ставио на прво место листе најбољих српских јела и то са добрим разлогом.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • брашно 500 г
  • со 1 кашичица
  • млака вода 250 мл
  • уље 1 кашика

За фил:

  • млевено месо (најбоље мешано, јунетина и свињетина) 500 г
  • црни лук 1 главица
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • алева паприка 1 кашичица

За премазивање:

  • отопљени путер 100 г
  • уље 100 мл

Припрема:

У посуду ставите брашно и со, па постепено додајте млаку воду и уље. Месите док не добијете глатко и еластично тесто. Поделите тесто на 4 лоптице, премажите их уљем и оставите да одстоје 30 минута.

У тигању пропржите ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Додајте млевено месо и пржите док не буде потпуно кувано. Зачините сољу, бибером и алевом паприком по укусу. Оставите да се охлади.

Сваку лоптицу теста развуците што тање можете, готово прозирно. Премажите тесто отопљеним путером и уљем. На један крај теста ставите фил од меса, па увијајте тесто у ролат. Ролат сечите на комаде дужине око 5 цм и ређајте их усправно у подмазан плех.

Премажите мантије преосталим путером и уљем. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30-40 минута, док не добију златно-смеђу боју.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЗБОГ СРБА СЕ МЕЊА НБА ОЛ-СТАР?! Историјска промена на помолу, али ће ово сада гледати цео свет!