ПЕЦИВО КОЈЕ УСПЕВА СВИМА: Штапићи од сира и белог лука
За сласни доручак многи мисле да је потребно време. Међутим, то не мора да значи. Рецепт за штапиће са сиром и белим луком направљеним од теста за пицу увек ће вам бити први избор када желите да почастите себе и укућане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
за тесто:
- 1 кашика маслиновог уља
- 400 г брашна
- 1 кашичица соли
- пола коцке квасца
- 1 кашичица шећера
- 1 шоља млаке воде
за намаз:
- мало бибера
- 3 чена белог лука
- 1 кашика крем-сира
- 1 кашика сувог зачина
- 2 кашике путера
- 2 кашике першуна
- 1 шоља рендане моцареле
- пола шоље пармезана
- мало соли
Припрема:
У чинију сипајте топлу воду и убаците квасац, па промешајте и оставите 10 минута да се то активира. После тога убаците све остале састојке за тесто, па када га формирате, пребаците га на радну површину и формирајте лопту. Поделите тесто на два дела и сваки формирајте у лопту. Обе ставите у фрижидер на најмање три сата, па сат и по времена пре него што будете пекли тесто, извадите из фрижидера.
Омекшали путер помешајте са ситно сецканим белим луком и зачинима па добро вишуљком уситните. Плех у ком ћете пећи загрејте мало у рерни, извадите га и развуците тесто по њему па премажите са половином намаза од белог лука и поспите рендане моцарелу и пармезан. Пеците највише 15 минута све док качкаваљи не порумене. Извадите из рерне и све поновите са другом половином теста. По дужини исеците штапиће и умачите у омиљени сос.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗА ДОРУЧАК ПРОБАЈТЕ НОРВЕШКЕ УШТИПКЕ: Праве се муњевитом брзином, од само 5 састојака
28. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)