ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
Лажне пите су постале популарне због једноставне припреме и фантастичног укуса. Могу да се спремају од намирница по жељи, а наш данашњи предлог је ова са поврћем.
Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 карфиол
- 1 броколи
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 3 паприке
- 4 јајета
- 350 мл млека
- 30 мл маслиновог уља
- 1 чен белог лука
- 5-6 кашика брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- мирођија
- 150 г тврдог сира
Припрема:
У шерпу поређајте карфиол исечен на цветове, па прелијте водом. Поклопите и кувајте док не прокључа. На исти начин припремите броколи. Пропржите на мало уља сецкани црни лук, па када омекша додајте шаргарепу и паприку. Пржите док све поврће не омекша. Посолите и побиберите, па промешајте.
Науљите плех, па поређајте прво паприку, лук и шаргарепу, па додајте карфиол и броколи. Умутите јаја са млеком и уљем, па додајте млевени бели лук. На крају додајте просејано брашно и прашак за пециво и све добро сједините. Додајте сецкану мирођију и промешајте, па прелијте преко поврћа. Промешајте, па поспите ренданим сиром и пеците у загрејаној рерни на 180°C око 35-40 минута.
(Ствар укуса)
Препоручујемо
ЦАРСКА ПИТА СА АЈВАРОМ: Комбинација ваздушастог теста и надева који Срби обожавају
05. 01. 2024. у 21:00
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)