НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније

Novosti online

02. 01. 2024. у 10:00

НАПРАВИТЕ најмекши хлеб са маслинама и празилуком. Ако волите хлеб са белим луком, обавезно морате да испробате и овај рецепт.

НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније

Фото Shutterstock

Ништа лепше од мириса домаћег хлеба који се шири кућом. У мекано тесто иду маслине и мирођија. Додаје се и празилук, који се претходно динста. Врло лако се спрема, а сваки намаз и јело је уз њега дупло укусније!

Потребно:

* 1 + 3/4 шоље пшеничног брашна

* 1/2 кашилчице сувог квасца
* 1/3 кашичице соли + 1/3 кашичице соли
* 200 мл млаке воде
* 250 г празилука исецканог
* шака зелених маслина
* шака мирођије
* шака изренданог тврдог сира
* мало маслиновог уља

Рецепт за најмекши хлеб са празилуком и маслинама:

Помешајте пшенично брашно, суви квасац и со (1/3 кашичице), па постепено додајте млаку воду. Замесите тесто за хлеб, па оставите да надође око 8-12 сати. Пропржите исецкан празилук на мало маслиновог уља, додајте 1/3 кашичице соли, продинстајте, па оставите да се охлади. У тесто додајте продинстан празилук, исецкане маслине, мирођију, изрендан тврди сир, па премесите рукама тесто са додацима. Преместите тесто у правоугаони плех обложен пек папиром, па пеците са поклопцем хлеб 35 минута на 220°Ц. Потом склоните поклопац и пеците око 15-20 минута хлеб са празилуком и маслинама. Сеците охлађен хлеб.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!