ПОСНО ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Пита са поврћем - брзо и лако се прави, а састојци су јефтини
ПОСНО предјело ће обогатити сваку трпезу, поготово ако је у питању пита са поврћем.

Фото Printscreen/YT/The Cooking Foodie
Постоје заменске намирнице за скоро све и можете да спремате нека од најукуснијих јела.
Није вам потребно посебно кулинарско умеће, а ни састојци нису скупи, а ово посно предјело је идеално за све прилике.
Потребно:
* 1/2 кг кромпира
* 1/2 кг шаргарепе
* 1/2 кг купуса
* 1/2 кг спанаћа
* 1/2 кг кора за питу
* 200 г грашка
* 300 г печурака
* 200 г сојиних пахуљица
* 2 црна лука
* 1 шољица уља
* 1 шољица киселе воде
Припрема:
На мало више уља пропржите ситно сецкан црни лук, па додајте сецкани кромпир, шаргарепу, купус и печурке. Промешајте, кратко пропржите, па додајте сојине пахуљице, а на крају и обарен спанаћ и грашак. Посолите и побиберите, а ако желите, додајте још неки зачин. Помешајте уље и киселу воду. Тепсију мало науљите, па ставите кору, премажите смесом од уља и киселе воде, па ставите још једну кору. Преко поспите мало фила од поврћа, а онда наставите да ређате коре и фил, док све не утрошите. Последњи ред треба да буду коре које ћете премазати смесом од уља и киселе воде. Пеците у загрејаној рерни на 220°C око 30 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)