НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

ДОМАЋИ ХЛЕБ КАО ИСПОД САЧА: Овако нешто се не може купити у пекари или продавници - здраво и укусно

Novosti online

23. 09. 2023. у 08:33

Домаћи хлеб није тешко направити, само прецизно пратите све инструкцијеДомаћи хлеб од раженог, кукурузног и пшеничног брашна прави је хит, а пре свега је изузетно здрав и укусан.

ДОМАЋИ ХЛЕБ КАО ИСПОД САЧА: Овако нешто се не може купити у пекари или продавници - здраво и укусно

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 500 гр пшеничног брашна
  • 1 шоља од 2дл. кукурузног брашна
  • 1 шоља од 2дл. раженог брашна
  • 2 пуне кашичице соли
  • 30-40гр. квасца
  • Вода по потреби од 600-650мл

Припрема:

  • Измешајте пшенично и ражено брашно, додајте мало квасца и соли па лепо са млаком водом умесите тесто. Додајте кукурузно брашно па све премесите и оставите на топлом месту да тесто надође. На мало пшеничног брашна премесите хлеб, а онда ставите у посуду за печење и оставите још 15 минута да тесто надође.
  • Пеците око пола сата на 200 степени целзијуса, а онда смањите температуру па пеците још мало.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића