СЛАНА РЕЦКАВА ШТРУДЛА: Доручак, ужина и вечера - све у једном! Ваздушасто тесто пуњено сиром и сланином
Направите ову ваздушасту слану штрудлу са сиром и сланином и не брините за доручак, ужину или вечеру

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Потребно је:
За тесто:
- 1 шоља (од 200 мл) млаког млека
- 1 шоља (од 200 мл) млаке воде
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- пола шоље (од 200 мл) уља
- паковање сувог квасца
- брашно
За фил:
- 200 грама сира
- 1 јаје
- со
- 100 мл киселог млека
- сланина
За премазивање:
- Жуманце
- Сусам
Припрема:
У дубљу пластичну чинију ставите загрејано млеко, воду и уље. Додајте со, шећер и квасац. Додајте и мало брашна и оставите да се квасац активира пет минута. Затим постепено сипајте брашно у чинију и месите све док не умесите средње чврсто тесто. Оставите тесто да нарасте око један сат.
Након тога га поделите на два дела. Сваки део развијте што тање, половину изрецкајте ножем, а половину намажите филом од сира и јаја, а онда додајте и сланину - по жељи. Умотајте ставите у тепсију и пеците око 20 минута на 200 степени Целзијуса, а потом још 5 минута на 180 степени Целзијуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)