ХЛЕБ ЗА МРШАВЉЕЊЕ: Само 1 кришка држаће вас ситим током читавог дана - Нешто најздравије што ћете појести данас
Ако сте на дијети и не можете замислити ручак или доручак без хлеба, предлажемо да спремите здрави хлеб за мршављење.

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentine Maskovic
Састојци:
- 2 кашике чиа семена
- 4 кашике овсених пахуљица
- 100 мл вреле воде
- 250 гр беланаца
- 1 мала равна кашичица соли
- 100гр млевеног лана
Посипати овсеним пахуљицама, сусамом и ланом.
Припрема: Умутити беланца тако да се створи јак шам. У чинију прелити водом 4 кашике овсених пахуљица и 2 кашике чиа семена. Када чиа семе набубри, додати све у шам од беланаца. Додати млевени лан и све измешати. Преручити у плех, посути овсеним пахуљицама, сусамом и ланом. Пећи на 180 степени целзијуса око 30 минута. Искључити рерну па оставити да се хлеб природно охлади још 20 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54

РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)