ПОСНИ ГИБАНИЦА МАФИНИ ОД ЦЕПКАНИХ КОРА: Ваздушасти и издашни, најбољи рецепт спреман за тили час
Неодољиви и лагани мафини феноменалног укуса припремају се врло брзо и једноставно, а уместо сира и јогурта можете користити биљне замене за сир и киселу павлаку. Уместо јаја се у веганским рецептима користи млевени лан који је одстајао у води, а то је још један сјајан начин да учините своје слане мафине сочнијима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- паковање готових кора
- 400 г биљног белог сира
- 2 чаше посне киселе павлаке
- 1 чаша газиране минералне воде
- 7 чаша воде
- 1 кесица прашка за пециво
- 1/2 чаше уља
- 1 кашичица соли
- 3 кашике млевеног лана
Припрема:
Прелијте млевени лан водом, промешајте и оставите да одстоји. Исцепкајте коре за питу.
У једној чинији помешајте посну киселу павлаку, газирану воду, посни сир, со и прашак за пециво, па добро промешајте и томе додајте мешавину лана и воде, па поново промешајте.
Додајте исцепкане коре за питу и мешајте док се лепо не натопе.
Поређајте корпице за печење у калуп за мафине, па кашиком пуните смесом.
Пеците у рерни претходно загрејаној на 200°, око 40 минута.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗДРАВИ МАФИНИ СА ОВСЕНИМ ПАХУЉИЦАМА: Укусни залогаји спремни за 30 минута
21. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром
13. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

САВРШЕНИ БРЗИ ДОРУЧАК: Мафини са качкаваљем и спанаћем
25. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)