РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Типичан војвођански слатки и старински специјалитет који нас враћа у детињство
Резанци са маком или насуво с маком, како Војвођани зову ово слатко јело, представљају оне укусе по којима се памти детињство.

Фото Shutterstock
Састојци:
- брашно 1 кг
- јаја 4 комада
- мак, млевени 250 г
- шећер 100 г
- уље 100 мл
Припрема:
Умесите тврдо тесто од брашна, јаја и воде, оставите га да мало одмори, па га развијте и исеците на резанце. Прокувајте их и процедите. У шерпи загрејте уље, додајте резанце, промешајте и скините с ватре. На крају додајте мак и шећер и све добро промешајте. У време поста тестенину правите без јаја.
(superrecept)
Препоручујемо

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
15. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ШАТОБРИЈАН - ЧУВЕНИ ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Испржите мекано и сочно месо попут професионалаца
14. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)