СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива

Новости онлине

27. 05. 2024. у 15:00

Док многи признају само баклаву с орасима, све је више оних који се окрећу и воћним комбинацијама овог традиционалног колача.

СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г готових кора за питу

За премазивање кора:

  • 4 јаја
  • 2 ванилин шећера
  • 150 г шећера
  • 150 мл уља
  • 300 мл јогурта
  • 5 кашике гриза
  • 1 прашак за пециво

Фил

  • 1 кг вишања
  • 5 кашика гриза

Шербет:

  • 500 г шећера
  • 1 ванил шећер
  • Сок од једног лимуна
  • 700 мл воде

Припрема:

Умутите фил од јаја, шећера, уља, јогурта, гриза и прашка за пециво. Тим филом преливајте сваку кору, па ставите вишње са гризом и умотајте. Питу пећи у загрејаној рерни на 180 степени 25 минута. Врелу баклаву прелити врелим шербетом.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.

20. 12. 2025. у 08:41

Коментари (0)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу