ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Старинске кифлице са џемом, миришљаве и меке као душа

Новости онлине

23. 04. 2024. у 13:00

Најбољи рецепт за домаће кифлице, а толико су укусне да ћете правити дуплу меру.

ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Старинске кифлице са џемом, миришљаве и меке као душа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 мл воде
  • 300 мл млека
  • 20 г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 2 јајета + жуманце
  • мало соли
  • 30 мл уља маслиновог
  • корица лимуна
  • 800 г брашна
  • џем по жељи
     

Припрема:

У млаку воду измрвити квасац, додати шећер, кад запени сипати у ванглу, додати јаја, млако млеко, уље, корицу лимуна, брашно, со и замесити лепо глатко тесто.

Покрити да одмара 30 минута. Истрести на сто, исећи у комадиће од 100 г за веће и 50 г за мање кифле. 

Сваки комад обрадити руком и покрити фолијом и крпом да одмори 10 минута. Оклагијом развити у дужину и ширину па ставити на дно пуну кашичицу џема увити у кифлу.

Ређати у подмазан плех. Покрити да нарасте око 15 минута, па премазати жуманцетом. Пећи на 210 степени С око 30 минута. Покрити крпом.                                                                         

(Тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФИНАЛЕ ЕВРОВИЗИЈЕ 2024: Зашто се нису чули ЗВИЖДУЦИ Израелки? Теја Дора са српском заставом изашла на сцену, стрепња од нових скандала