ДОМАЋИ ПУДИНГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Фантастичан рецепт за праву, густу и сласну посластицу која ће све да одушеви
Пудинг је слатка посластица која је популарна у многим земљама, а прави се кувањем брашна, јаја, гриза и путера у млеку.

Foto: Shutterstock
Може му се додати ванила, чоколада или већ нешто по жељи, а ми вам предлажемо популарни рецепт за пудинг од чоколаде који има више од милион прегледа.
Састојци:
- 4 кашике какаоа
- 4 кашике кукурузног скроба
- 1/4 кашичице соли
- 1/2 шоље шећера
- 2 шоље млека
- 4 кашике павлаке
- 50 г тамне чоколаде
- 1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
У шерпу сипајте какао, кукурузни скроб и со. Затим додајте шећер и све добро сједините. Постепено сипајте млеко и умутите док се добро не сједини. Кувајте на средњој температури, уз непрестано мешање, док се не згусне. Онда додајте чоколаду и слатку павлаку и наставите да мешате док се чоколада потпуно не отопи. Скините са ватре, па додајте ванилу и мешајте око минут док се добро не сједини.
Сипајте га у припремљене посуде за десерт. Оставите их да се потпуно охладе на собној температури, а затим ставите у фрижидер на 2-3 сата или преко ноћи.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00

ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
09. 04. 2024. у 12:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)