ПОСНЕ РОЛНИЦЕ СА ЦИМЕТОМ: Посластица која ће задовољити сва чула
ОВЕ мекане и невероватне ролнице са циметом не само да су посне, већ се праве од почетка до краја за свега један сат.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 1/2 кашчице инстант квасца (2 пакета)
- 1 шоља топле воде
- 1/3 шоље растопљеног кокосовог уља
- 1 кашичица соли
- 2 1/2 шоље вишенаменског брашна
- 1/4 шоље + 1 кашичица шећера
- 2 кашике отопљеног кокосовог уља (за фил)
- 1 кашика цимета (за фил)
- 1/2 шоље смеђег шећера (за фил)
- 1 1/2 шоље шећера у праху (за глазуру)
- 2-3 кашике воде (за глазуру)
- 1/4 кашичице екстракта ваниле (за глазуру)
Припрема:
Загрејте воду да буде топла и доспите у њу кашичицу шећера и сав квасац. Промешајте и оставите неколико минута да се активира.
Додајте трећину шоље кокосовог уља, со, две шоље брашна, преосталу четвртину шоље шећера и мешајте док се смеса не сједини. Додајте лагано и преостало брашно док се смеша не повуче са ивица посуде, али и даље буде мекана и мало лепљива.
Пребаците тесто на побрашњену површину и премесите неколико пута док не добијете глатку лопту. Поспите посуду брашном и вратите тесто у посуду.
Оставите по страни док припремате фил.
Комбинујте цимет и смеђи шећер у малој посуди и промешајте.
Поспите пулт са још брашна и окрените лопту теста на побрашњену површину. Разваљајте тесто у правоугаоник и премажите са две кашике отопљеног кокосовог уља, остављајући слободан руб. Поспите уље мешавином цимета и смеђег шећера и рукама га лагано померајте тако да равномерно обложи науљено тесто. Затим оклагијом лагано превуците преко да бисте утиснули шећер и цимет у тесто.
Почните нежно да ролате тесто и када га скроз уролате, исеците колутове дебљине око три центиметра и ставите их у подмазан плех. Требало би да добијете око 12 ролница.
Покријте ролнице пластичном фолијом и ставите на топло место да се маса удвостручи, око 20 до 30 минута.
Загрејте рерну на 200 степени и ставите ролнице да се пеку око 15 минута.
Пустите их да се охладе неколико минута пре него што их глазирате и сервирате.
Глазуру направите тако што ћете да помешате шећер у праху, воду и екстракт ваниле. Ако је потребно додајте мало воде да се разреди или шећер да се згусне. Нанесите преко топлих ролница са циметом.
(Ona)
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)