УСКРШЊА ЦВЕТ ПОГАЧА: Погача без које не може да се замисли ускршња трпеза

Новости онлине

10. 04. 2024. у 14:00

Направите најукуснију погачу на Ускрс.

УСКРШЊА ЦВЕТ ПОГАЧА: Погача без које не може да се замисли ускршња трпеза

Фото: Приватна архива

Састојци:

  • 40 г свежег квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 2 јајета
  • 100 мл јогурта
  • 50 мл уља
  • 300 мл топле воде
  • 400 г кукурузног брашна
  • 400 г белог брашна (плус још 100 г брашна да се премеси)
  • 1,5 кашичица соли
  • око 50 г маргарина или маслаца
  • со 
  • јаје за премазивање
  • сусам

Припрема:

Активирајте квасац са шећером и мало топле воде. Додајте јогурт, јаја, кукурузно и бело брашно, мало соли и умесите тесто које ћете оставити да накваси. Након тога развуците тесто што више можете, па га премажите са маслацем и мало соли. Савијте у ролат, па исеците једнаке парчиће. Парчиће поређајте у круг у плех, премажите јајима и поспите са сусамом. Пеците око 40 минута на 200 степени Целзијуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)