СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите

Novosti online

14. 02. 2024. у 07:40

ДРУГАЧИЈИ ручак, у савршеном споју меса и поврћа, прсте да полижете.

СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 средња бундева
* 300 г млевеног меса
* 50 г обареног пиринча
* 1 црни лук
* 1 кашичица млевене зачинске паприке
* 1 кашика сувог биљног зачина
* со
* бибер

Припрема:

Издубите бундеву, унутрашњост премажите путером и посолите. У обарен пиринач додајте исецкани црни лук, млевено месо, зачинску паприку, суви биљни зачин, со и бибер по укусу. Сједините смесу добро. Напуните бундеву припремљеном смесом па је затворите поклопцем од бундеве. Покријте бундеву алуминијумском фолијом па пребаците у плех обложен пек-папиром и 100 мл воде. Пеците је 70 минута на 200 степени. 

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (1)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу