АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији

Novosti online

28. 09. 2023. у 17:00

МАДА сезона прављења зимнице увелико траје, још није касно да се обезбедите за зиму, а ми вам доносимо јединствен рецепт за ајвар од цепканих паприка.

АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији

Фото: Профимедиа

Сваки ајвар је добар, а овај је феноменалан. Комадићи паприке које осећате у устима ће вас терати да једете још и још... Ајвар од цепканих паприка спрема се дупло брже и једноставније:

Састојци:

15 кг домаћих меснатих паприка рога

2 кг парадајза
1,5 дл уља
1 дл сирћета
2 главице белог лука
2-3 везе першуна
со
мало шећера

Фото В. Данилов

Припрема

1. Паприке испеците дан раније и оставите их да се охладе и оцеде. Сутрадан их огулите, исцепкајте рукама на траке, шире или уже, по жељи.

2. У већи лонац ставите паприке и ољуштен и уситњен парадајз па их кувајте на јакој ватри док смеса не постане густа попут пекмеза.

3. Након тога додајте сирће, уље, со, шећер, исецкан бели лук и першун.

4. Мешајте пола сата и готов ајвар сипајте у стерилсане тегле, ставите поклопце и ушушкајте их у ћебе да се тако потпуно охладе.

5. Након тога их ставите у шпајз или подрум.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!