АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији
МАДА сезона прављења зимнице увелико траје, још није касно да се обезбедите за зиму, а ми вам доносимо јединствен рецепт за ајвар од цепканих паприка.
Сваки ајвар је добар, а овај је феноменалан. Комадићи паприке које осећате у устима ће вас терати да једете још и још... Ајвар од цепканих паприка спрема се дупло брже и једноставније:
Састојци:
15 кг домаћих меснатих паприка рога
1,5 дл уља
1 дл сирћета
2 главице белог лука
2-3 везе першуна
со
мало шећера
Припрема
1. Паприке испеците дан раније и оставите их да се охладе и оцеде. Сутрадан их огулите, исцепкајте рукама на траке, шире или уже, по жељи.
2. У већи лонац ставите паприке и ољуштен и уситњен парадајз па их кувајте на јакој ватри док смеса не постане густа попут пекмеза.
3. Након тога додајте сирће, уље, со, шећер, исецкан бели лук и першун.
4. Мешајте пола сата и готов ајвар сипајте у стерилсане тегле, ставите поклопце и ушушкајте их у ћебе да се тако потпуно охладе.
5. Након тога их ставите у шпајз или подрум.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
8, 11 или 12 дана авионом на АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ већ од 380 €. Откријте!
МЕСТО где пустињски пејзажи оживљавају авантуристички дух, а Средоземно море позива на потпуно опуштање.
13. 05. 2024. у 11:46
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)