АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији
МАДА сезона прављења зимнице увелико траје, још није касно да се обезбедите за зиму, а ми вам доносимо јединствен рецепт за ајвар од цепканих паприка.

Фото: Профимедиа
Сваки ајвар је добар, а овај је феноменалан. Комадићи паприке које осећате у устима ће вас терати да једете још и још... Ајвар од цепканих паприка спрема се дупло брже и једноставније:
Састојци:
15 кг домаћих меснатих паприка рога Фото В. Данилов
2 кг парадајза
1,5 дл уља
1 дл сирћета
2 главице белог лука
2-3 везе першуна
со
мало шећера
Припрема
1. Паприке испеците дан раније и оставите их да се охладе и оцеде. Сутрадан их огулите, исцепкајте рукама на траке, шире или уже, по жељи.
2. У већи лонац ставите паприке и ољуштен и уситњен парадајз па их кувајте на јакој ватри док смеса не постане густа попут пекмеза.
3. Након тога додајте сирће, уље, со, шећер, исецкан бели лук и першун.
4. Мешајте пола сата и готов ајвар сипајте у стерилсане тегле, ставите поклопце и ушушкајте их у ћебе да се тако потпуно охладе.
5. Након тога их ставите у шпајз или подрум.

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (0)