БОЉА ОД ЛУКОВИНЕ: Ова биљка је непревазиђена за фарбање јаја, расте и у Београду

Новости онлајн

14. 04. 2023. у 08:20

СА луковине прелазимо на траве, а и оне, уосталом, могу да послуже за украшавање ускршњих јаја.

БОЉА ОД ЛУКОВИНЕ: Ова биљка је непревазиђена за фарбање јаја, расте и у Београду

Фото: Профимедиа

А неке траве имају благородну моћ, али у исто време могу да буду опасне по здравље ако их узимате на своју руку.

Како живимо у времену технологије, тако је и отуђеност од природе све присутнија. Та отуђеност нас, нажалост, пуно кошта, па смо заборавили знања која су се генерацијама прикупљала о свету који нас окружује.

Не знамо довољно о корисним својствима биљака, али ни о томе колико неке биљке могу бити опасне и отровне. 

- За фарбање јаја је добра једна биљка која се зове броћика. Она је доста лепљива, тако да може лепо да ослика јаје. Има је свуда по Београду и може се лако убрати. То је самоникла, лековита и јестива биљка, а препознаје се по томе што се лепи за одећу. Добра је, такође, и коприва - тврди травар Марко Стевановић.

БОНУС ВИДЕО: ТРАДИЦИОНАЛНО У ЧАЧКУ - Прослава Ускрса уз куцање јајима и јагњад на ражњу

(Курир)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (2)

РЕШИЛИ ДА КАЗНЕ - САМИ СЕБЕ! Ова земља је повукла најлуђи потез од увођења санкција Русима