СМЕСА ЗА МЕКАНЕ И ПРОЗИРНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Један састојак све мења (ВИДЕО)

Novosti online

14. 03. 2023. у 09:00 >> 15:35

ТЕСТО за фине, мекане, прозирне и баршунасте палачинке

СМЕСА ЗА МЕКАНЕ И ПРОЗИРНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Један састојак све мења (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Палачинке никада не досаде и често су први избор када су у питању слаткиши.

Састојци за палачинке

  • 2 јаја
  • 200-250 г брашна
  • 50 мл уља
  • мало соли
  • 100 мл пива
  • 200 мл млека
  • уље за пржење

Надев: по избору (ја сам орах са прах шећером)

Припрема:

У чинију разбити и жицом умутити јаја. Додати мало соли, затим уље, пиво, млеко и брашно. Све сјединити и направити ређе тесто.

Тигањ угрејати и премазати уљем за прву палачинку, после само сипати по кутлачу теста и добро окретати тигањ да се распореди танко на површини.

Окренути и пржити лагано и са друге стране. Филовати по жељи.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА СЕ ЛИКВИДИРА КАО ТЕРОРИСТА: Из Москве открили шта ће бити са Зеленским након капитулације Кијева

ДА СЕ ЛИКВИДИРА КАО ТЕРОРИСТА: Из Москве открили шта ће бити са Зеленским након капитулације Кијева

НАКОН капитулације Кијева, председник Украјине Владимир Зеленски требало би да се ухапси, а затим да му се суди, или да се ликвидира као терориста, рекао је данас за ТАСС заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.

20. 05. 2024. у 17:14

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО ПОРУКУ ПЛЕНКОВИЋУ: Хрватски премијер му ово никада неће заборавити

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО ПОРУКУ ПЛЕНКОВИЋУ: Хрватски премијер му ово никада неће заборавити

ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски честитао је премијеру Хрватске Андреју Пленковићу трећи премијерски мандат и изразио му захвалност на доследној подршци Украјине.

20. 05. 2024. у 16:12

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

УЖАС: Кошаркаш Звезде крвавог лица, ударио га играч Партизана?!