МНОГИМА ОМИЉЕНА ПОСЛАСТИЦА: Рецепт за колач са маком и чоколадом

Novosti online

10. 02. 2023. у 18:00

КОЛАЧ идеалан за сваку прилику

МНОГИМА ОМИЉЕНА ПОСЛАСТИЦА: Рецепт за колач са маком и чоколадом

Foto: Shutterstock

Колач са маком и чоколадом - Састојци:

200 гр киселог млека

100 гр брашна
50 -100 гр шећера ( по жељи)
50 гр гриза
50 гр мл. плазме
50 мл уља
100 гр мака
1 прашак за пециво
100 гр чоколаде
100 гр сувог грожђа
џема од кајсија неклико кашика

Фото: Бакина кухиња

 

Колач са маком и чоколадом - Прелив:

100 мл млека 

Колач са маком и чоколадом - Припрема:

У чинију ставити све састојке осим џема  изједначити и сипати у плех, Малом кашиком стављати џем по тесту па све добро протрести.

Пећи на 200 степени око 45-50 мин. Врућ колач прелити хладним млеком и преко тога растопљеном чоколадом.

Добро охладите колач и спреман је за јело.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СРАМОТА НАД СРАМОТАМА! Црна Гора ће гласати за резолуцију о Сребреници