ОВАКО ГА СИГУРНО НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Фино, мекано пециво са виршлама и путером (ВИДЕО)

Novosti online

08. 02. 2023. у 21:00

УКУСНА вечера која се једноставно припрема

ОВАКО ГА СИГУРНО НИСТЕ СПРЕМАЛИ: Фино, мекано пециво са виршлама и путером (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Испробајте рецепт са преукусно пециво које ће обрадовати целу пороицу.

Пециво са виршлама и путером - састојци: 

100 мл воде

20 гр квасца
200 мл млека
1 јаје и 1 жуманце
коцка маслаца
1 кашичица шећера
мало соли
200 гр виршли
500 гр брашна

Пециво са виршлама и путером - припрема:

У води млакој растворити квасац додати шећер, па кад надође сипати га у ванглицу додати јаје и млако млеко. 

Убацити брашно и со и замесити глатко тесто. Оставити да нарасте, па га развући на сто у облику правоугаоника, пресећи на пола по дужини, па на 2 дела и тако  добијемо 6 парчића. Сваки део премазати маслацом.

У сваки део увити по једну виршлу, а затим оштрим маказама одозго засећи накосо  тесто и виршлу тако да се пресеку виршле. Први исечени део ставити право, следећи десно, па наредни лево, па десно, па лево... и тако редом. Прекрити да одморе, а за то време укључити рерну на 200 степени Ц.

Надошло пециво премазати размућеним жуманцетом, посути семенкама и крупном сољу. 

Пећи на 190 степени Ц око 30 мин да лепо порумени. Покрити крпом, мало да одмори. Мекано као душа савршеног укуса.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПИСМЕНИ ЗАДАТАК О КОМЕ ПРИЧА СРБИЈА: Ђак је одабрао да пише овој значајној личности, ево коју оцену је добио