ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ГИБАНИЦУ РУЖИЦУ? Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

07. 02. 2023. у 13:20

ИДЕАЛНО за доручак

ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ГИБАНИЦУ РУЖИЦУ? Хрскава, прелепог укуса, пуна фила (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Обрадујте своје укућане овим преукусним јелом, чији ће вас изглед одушевити.

Гибаница ружица - састојци:

200 гр сира

3 јајета
1/2 прашка за пециво
танке коре 
мало уља

FOTO: Privatna arhiva

 

Гибаница ружица - припрема:

Раширити кору на сто, па је поуљити. Сир издробити, додати јаја и прашак за пециво и изједначити. Кору мало премазати филом. Ставити на средину коре прсте и увијати у круг  држећи три прста у средини.

Склонити руку и у то удубљење ставити мало фила. Једна кора је довољна за једну ружу. У зависности од тога колико ружа желите, толико вам је и кора потребно. 

Покрити мало по ивицама кора фил, па ружицу окренути наопако и у средину ставити фил и ређати у подмазан округли плех. 

Ређати укруг. Додати још мало фила и премазати уљем. Може мало и сусама. Пећи на 190 степени око 30 мин.

Сјајна је хрскава... Уживајте.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана