САЧУВАЋЕ ЗИМНИЦУ, НИЈЕДНА ТЕГЛА СЕ НЕЋЕ ПОКВАРИТИ И УБУЂАТИ: Додајте само један састојак из кухиње

В.Н.

12. 09. 2025. у 08:14

АКО желите да ваша зимница остане свежа целе зиме, постоји једноставан трик – прелити поврће или сос танким слојем уља.

САЧУВАЋЕ ЗИМНИЦУ, НИЈЕДНА ТЕГЛА СЕ НЕЋЕ ПОКВАРИТИ И УБУЂАТИ: Додајте само један састојак из кухиње

Фото Танјг

Уље ствара заштитни поклопац који спречава улазак ваздуха, па нема ни буђи ни кварења.

За сосеве и намазе попут ајвара или парадајз соса, уље се додаје кад се смеса мало прохлади, око 2–3 мм.

Код киселе зимнице и туршија, уље иде тек на крају, када је поврће већ одстојало у сирћету и соли. Маринирано или печено поврће, попут паприка, патлиџана или тиквица, такође мора бити потпуно прекривено уљем да би остало мекано и укусно.

Најчешће се чува: печене паприке, љуте фефероне, патлиџан, тиквице, парадајз сос, ајвар и шарена туршија.

Уље се сипа полако, кашиком или танким млазом, пазећи да ништа не вири изнад – јер управо тај део најлакше убуђа.

Најчешће се користи сунцокретово уље, а ко жели јачу арому, може додати маслиново или зачине попут белог лука, бибера или ловоровог листа.

Тако уље не само да чува, већ и појачава укус зимнице.

(НајЖена)

БОНУС ВИДЕО:

ШАМПИОНИ У ФОКУСУ: Хаџи Пурићи И 300 медаља шампиона знања

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете