ОВЕ НАМИРНИЦЕ УПОРНО ЧУВАМО У ФРИЖИДЕРУ, А НИКАКО НЕ БИ СМЕЛИ: На собној температури трајаће много дуже

В.Н.

07. 07. 2025. у 18:09

Нека храна не би требало да се ставља у фрижидер, но неки људи упорно скоро све што донесу из продавнице ставе у њега. Тиме заправо чине велику медвеђу услугу јер беспотребно затрпавају фрижидер и уништавају храну, пише Старс Инсајдер.

ОВЕ НАМИРНИЦЕ УПОРНО ЧУВАМО У ФРИЖИДЕРУ, А НИКАКО НЕ БИ СМЕЛИ: На собној температури трајаће много дуже

Фото Pixabay free images

Мед

Познато је да се мед скупља и кристалише на ниским температурама, а на собној температури трајаће много дуже него што мислите.

Кромпир

Ниске температуре претварају кромпиров шкроб у шећер, што резултира преслатким укусом и зрнастом текстуром. Уместо тога, држите их у папирнатој врећици у хладној и тамној остави.

Парадајз

Немојте стављати парадајз у фрижидер јер на га хладан ваздух у фрижидеру чини кашастим и успорава хемијске процесе који доприносе укусу.

Јабуке

Хладна и хрскава јабука је освежавајућа, али ће изгубити своју хрскавост, свежину и укус уколико их држите у фрижидеру.

Краставци

У реду је држати киселе краставце ван фрижидера.

Чоколада

За потпунији укус врло је важно да чоколаду држите на сувом и тамном месту.

Патлиџан

Ако намеравате да га поједете неколико дана након куповине, држите патлиџан на кухињском столу. Ако га пак, ставите у фрижидер морате знати да његов укус више неће бити исти.

(СуперЖена/б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДР НОВОСТИ у клиници где се негује стручност, поверење и хумани приступ пацијентима