ПОЧИЊЕ ОБУКА ЗА СНАЈПЕРИСТЕ: За најбоље ће бити места у строју професионалних припадника Војске Србије

Душанка Новковић

02. 02. 2022. у 09:37

У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је индивидуална специјалистичка обука војника на добровољном служењу војног рока који се обучавају за специјалност снајперисте.

ПОЧИЊЕ ОБУКА ЗА СНАЈПЕРИСТЕ: За најбоље ће бити места у строју професионалних припадника Војске Србије

Војска Србије

Током шестонедељне обуке у касарни и на полигонима, војници се тежишно оспособљавају за реализацију специфичних борбених задатака и руковање полуаутоматском снајперском пушком 7,9 мм М76 и далекометном пушком 12,7 мм М93.

Пред њима је сада стационарно логоровање, у оквиру кога ће се у теренским условима обучавати за реализацију широке лепезе задатака и извршити већи број гађања, чиме ће унапредити и усавршити своју прецизност и ефикасност.

За најбоље ће бити места у строју професионалних припадника Војске Србије, за шта војници могу да конкуришу још током служења војног рока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЛАВРОВ СЕ ОГЛАСИО И ПРЕКИНУО ЋУТЊУ: Открио зашто је пропао самит Путина и Трампа у Будимпешти

ЛАВРОВ СЕ ОГЛАСИО И ПРЕКИНУО ЋУТЊУ: Открио зашто је пропао самит Путина и Трампа у Будимпешти

ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп одложио је самит Русије и САД у Будимпешти због „закулисних извештаја“, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у ауторском тексту објављеном на сајту Министарства спољних послова.

13. 11. 2025. у 11:21

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.

13. 11. 2025. у 10:54

Коментари (0)

НАЈЛЕПШЕ ЖЕЉЕ – квалитет и укус који спајају генерације