ОД СУШЕНЕ АЈКУЛЕ ДО ЛОВА НА УГОРЕ У ИСТРИ: Гордон Ремзи, светски познати кувар, о трећој сезони серијала "Скривени укуси света"

Н. Д.

03. 09. 2021. у 14:14

НАЈБОЉИ кувар међу авантуристима, власник 12 Мишленових звездица, али и номинације за награду Еми као и признања БАФТА, британска ТВ звезда Гордон Ремзи (54), од 29. августа, вратио се на канал Национална Географија, са трећом сезоном кулинарског серијала "Скривени укуси света" (недељом у 21.00).

ОД СУШЕНЕ АЈКУЛЕ ДО ЛОВА НА УГОРЕ У ИСТРИ: Гордон Ремзи, светски познати кувар, о трећој сезони серијала Скривени укуси света

Фото Национална географија

Ремзија смо волели да мрзимо у "Пакленој кухињи", губили смо апетит уз његове "Кухињске кошмаре", и презнојавали се са сиротим власницима хотела док им је у свом ријалитију "Хотел из пакла" делио лекције из угоститељства. Ипак, у новој емисији, Гордон нас већ трећу сезону одушевљава путописним записима из разних кутака наше планете у којима је нашао инспирацију за своју "кухињу", а гледаоцима омогућио да открију културе и обичаје о којима нису ни сањали.

- Ове године сам посебно задовољан емисијом због тога што у већини земаља које смо посетили никада нисам био. На "менију" су нам се овог пута нашли специјалитети прелепих и јединствених земаља попут Порторика, Португала, Хрватске, Исланда, Мексика, Тексаса. Заиста смо направили прави гурмански урнебес - поручио је познати кувар, додајући да ће неке од укуса које је понео са овог ТВ путовања памтити целог живота.

- Када упознајете кухињу неког народа, у ствари октривате много о култури, традицији и обичајима тог народа. Када одемо у неку земљу, ми тада све радимо као што то раде људи који ту живе. Земља која ми је била право откровење, баш због тога што се налази у Европи, а за многе је права егзотична дестинација, је Хрватска. Ту сам са познатим хрватским куваром Давидом Скоком пецао угоре и пробао сјајну паштету од ове рибе.

Нисам могао да верујем да тај тип рибе може дати такву посластицу. Наравно, за све су заслужни трикови истарских кувара који са морем живе већ вековима - не крије Ремзи одушевљење нашим комшилуком, а ми се надамо да ће се у неком од наредних серијала отиснуту у авантуру и пут Србије.

До тад, у новим епизодама актуелне сезоне гледаоцима доноси неке од најнеобичнијих "залогаја" са свих меридијана света. А ево који је најтеже, а који најслађе "прогутао".

- Исландски специјалитет ферментисану ајкулу најдуже ћу памтити, јер се најтеже "спира са језика". У принципу, то је шунка од посебног типа ајкуле чије је месо у сировом облику, па чак и после регуларне термичке обраде отровно. Изазива симптоме попут пијанства.

Мене баш није претерано одушевио, али ме је зато распаметио исландски паприкаш од јелена. Сензационалан укус - закључује Ремзи.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ ОД 380 ЕВРА: Хит понуда - авионом на 8, 11 или 12 дана на овој дестинацији (ФОТО)