ШТРУДЛА СА МАКОМ: Мирисна, мекана и пуна укуса (РЕЦЕПТ)

Milena Tomasevic

26. 07. 2025. у 09:00

ШТРУДЛА са маком је прави класик домаће кухиње. Уз овај једноставан рецепт, лако ћете направити посластицу која враћа у детињство и мами осмехе.

ШТРУДЛА СА МАКОМ: Мирисна, мекана и пуна укуса (РЕЦЕПТ)

FOTO: Novosti

Тесто

  • 200 мл млаког
  • 200 мл млаке воде
  • 200 мл уља
  • коцкица свежег квасца
  • 800 гр  брашна 
  • 2 кашичице шећера
  • 1 кашичица соли

Фил

  • 600 гр млевеног мака
  • 12 кашика шећера
  • 1 кесица ванил шећера
  • 450 мл млека

За тесто помешајте млако млеко са млаком водом, додајте кашичицу шећера и измрвљен квасац.

Оставите да се квасац активира, а у посебну посуду у којој ћете умесити тесто сипајте брашно, кашичицу соли и кашичицу шећера.

Измешајте, додајте активиран квасац и на крају уље. Све лепо умесите, и оставите да се тесто удвостручи. За то време направите фил. У млеко додајте шећер и ванил шећер, ставите да проври , склоните са рингле и додајте мак.
Кувајте који минут на тихој ватри док се не згусне, и оставите да се фил охлади.

Надошло тесто премесите, поделите на 4 дела и сваки део оклагијом растањите у правугаоник. Фил поделите на 4 дела, премажите преко теста, уролајте и ставите у претходно науљену тепсију.
Оставите 10так минута да одмара, премажите жуманцетом у које сте додали пар кашика млека и пеците у загрејаној рерни док лепо не порумени.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону