ШТРУДЛА СА МАКОМ: Мирисна, мекана и пуна укуса (РЕЦЕПТ)
ШТРУДЛА са маком је прави класик домаће кухиње. Уз овај једноставан рецепт, лако ћете направити посластицу која враћа у детињство и мами осмехе.

FOTO: Novosti
Тесто
- 200 мл млаког
- 200 мл млаке воде
- 200 мл уља
- коцкица свежег квасца
- 800 гр брашна
- 2 кашичице шећера
- 1 кашичица соли
Фил
- 600 гр млевеног мака
- 12 кашика шећера
- 1 кесица ванил шећера
- 450 мл млека
За тесто помешајте млако млеко са млаком водом, додајте кашичицу шећера и измрвљен квасац.
Оставите да се квасац активира, а у посебну посуду у којој ћете умесити тесто сипајте брашно, кашичицу соли и кашичицу шећера.
Измешајте, додајте активиран квасац и на крају уље. Све лепо умесите, и оставите да се тесто удвостручи. За то време направите фил. У млеко додајте шећер и ванил шећер, ставите да проври , склоните са рингле и додајте мак.
Кувајте који минут на тихој ватри док се не згусне, и оставите да се фил охлади.
Надошло тесто премесите, поделите на 4 дела и сваки део оклагијом растањите у правугаоник. Фил поделите на 4 дела, премажите преко теста, уролајте и ставите у претходно науљену тепсију.
Оставите 10так минута да одмара, премажите жуманцетом у које сте додали пар кашика млека и пеците у загрејаној рерни док лепо не порумени.
Пријатно!

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ОБЈАВЉЕН СНИМАК УБИСТВА У МЕТРОУ ИЗ ДРУГОГ УГЛА: Видите ШТА су радили путници док је лепа Ирина издисала (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
МУЧНЕ сцене из САД.
10. 09. 2025. у 19:43
Коментари (0)