УКУСНИЈИ СУ И ОД ПРИНЦЕС КРОФНИ: Пролећни еклери са малинама, неодољиво сочни
ИДЕАЛНИ су за свечане прилике, рођендане, или као софистицирани десерт уз поподневну кафу.

Foto: Profimedia
Ови прелепи еклери пуњени кремом од ваниле и свежим малинама представљају савршени спој нежног теста, богатог фила и свежине воћа.
Састојци:
За тесто:
* Вода 125 м
* Млеко 125 мл
* Маслац 100 г
* Со прстохват
* Шећер 1 кашичица
* Брашно 150 г
* Јаја 4
За крем:
* Млеко 500 мл
* Жуманца 4
* Шећер 100 г
* Кукурузни скроб (густин) 40 г
* Екстракт ваниле 1 кашичица
* Слатка павлака 250 мл
* Свеже малине по жељи
За ружичасти прелив:
* Шећер у праху 100 г
* Црвена прехрамбена боја неколико капи
* Вода мало
Припрема:
У шерпи помешајте воду, млеко, маслац, со и шећер, па загревајте док се маслац не отопи и смеса почне да кључа. Склоните шерпу са ватре и додајте брашно одједном, брзо мешајући док смеса не постане компактна и док се не одвоји од ивица шерпе. Вратите шерпу на средњу ватру и наставите мешање још 1-2 минута да се тесто мало исуши.
Пребаците тесто у посуду за мућење и оставите да се мало охлади. Умутите јаја једно по једно у тесто, добро мешајући након сваког додавања. Тесто треба да буде глатко и сјајно.
Пребаците тесто у дресинг врећицу са великим округлим врхом и истискујте дуге траке теста на плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута док еклери не нарасту и не добију златну боју. Оставите их да се потпуно охладе.
У шерпи загрејте млеко док не проври. У посуди умутите жуманца са шећером док не постану светла и пенаста. Додајте кукурузни скроб и екстракт ваниле. Полако сипајте врело млеко преко смесе са жуманцима, непрестано мешајући. Вратите смесу у шерпу и кувајте на средњој ватри, непрестано мешајући, док се крема не згусне. Оставите крему да се охлади, прекривена провидном фолијом да се не ствара корица. Умутите слатку павлаку док не постане чврста и пажљиво је умешајте у охлађену крему.
У посуди помешајте шећер у праху, неколико капи црвене прехрамбене боје и мало воде. Мешајте док не добијете глатку, густу смесу. Пресеците еклер на дужину, али не до краја, омогућите да се отвори као књига. Напуните сваки еклер ванил кремом користећи дресинг кесу. Додајте свеже малине по крему. Затворите еклер и прелијте ружичастим преливом.
Пријатно!
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

САВРШЕНИ ЗАЛОГАЈ: Салата са леблебијама, куваним јајима и маринираним шампињонима
25. 05. 2025. у 08:30

ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЛЕШНИКА: Карамел тарт, кремасти дезерт који се топи у устима
01. 05. 2025. у 15:36

СИТНИ КОЛАЧ ЗА КРУПНИ ЗАЛОГАЈ: Лешник гнезда, мало десерт савршенство
02. 05. 2025. у 16:00

"ДОБРО СМО УПОЗНАТИ СА ДОГАЂАЈИМА У СРБИЈИ" Медведев оптужио Запад за организовање протеста у другим земљама
ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије и председник странке Јединствена Русија Дмитриј Медведев оптужио је данас западне земље да организују протесте и мешају се у изборне процесе других земаља да би одржале своју доминацију.
31. 07. 2025. у 17:01

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

СРПСКА СНАЈА ИЗ ЗАМБИЈЕ Описала свој прелазак у православље: "У почетку, неке ствари биле су ми ЧУДНЕ"
ПАТРИЦИЈА Каунда из Замбије пре неколико година заљубила се у младића из Србије, а због њега се доселила у нашу земљу, па чак и променила веру.
02. 08. 2025. у 11:32
Коментари (0)