УКУСНИЈИ СУ И ОД ПРИНЦЕС КРОФНИ: Пролећни еклери са малинама, неодољиво сочни

Новости онлајн

16. 06. 2025. у 11:00

ИДЕАЛНИ су за свечане прилике, рођендане, или као софистицирани десерт уз поподневну кафу.

УКУСНИЈИ СУ И ОД ПРИНЦЕС КРОФНИ: Пролећни еклери са малинама, неодољиво сочни

Foto: Profimedia

Ови прелепи еклери пуњени кремом од ваниле и свежим малинама представљају савршени спој нежног теста, богатог фила и свежине воћа.

Састојци:

  За тесто: 

* Вода 125 м
* Млеко 125 мл
* Маслац 100 г
* Со прстохват
* Шећер 1 кашичица
* Брашно 150 г
* Јаја 4

  За крем: 

* Млеко 500 мл
* Жуманца 4
* Шећер 100 г
* Кукурузни скроб (густин) 40 г
* Екстракт ваниле 1 кашичица
* Слатка павлака 250 мл
* Свеже малине по жељи

  За ружичасти прелив: 

* Шећер у праху 100 г
* Црвена прехрамбена боја неколико капи
* Вода мало

Припрема:

У шерпи помешајте воду, млеко, маслац, со и шећер, па загревајте док се маслац не отопи и смеса почне да кључа. Склоните шерпу са ватре и додајте брашно одједном, брзо мешајући док смеса не постане компактна и док се не одвоји од ивица шерпе. Вратите шерпу на средњу ватру и наставите мешање још 1-2 минута да се тесто мало исуши.

Пребаците тесто у посуду за мућење и оставите да се мало охлади. Умутите јаја једно по једно у тесто, добро мешајући након сваког додавања. Тесто треба да буде глатко и сјајно.

Пребаците тесто у дресинг врећицу са великим округлим врхом и истискујте дуге траке теста на плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута док еклери не нарасту и не добију златну боју. Оставите их да се потпуно охладе.

У шерпи загрејте млеко док не проври. У посуди умутите жуманца са шећером док не постану светла и пенаста. Додајте кукурузни скроб и екстракт ваниле. Полако сипајте врело млеко преко смесе са жуманцима, непрестано мешајући. Вратите смесу у шерпу и кувајте на средњој ватри, непрестано мешајући, док се крема не згусне. Оставите крему да се охлади, прекривена провидном фолијом да се не ствара корица. Умутите слатку павлаку док не постане чврста и пажљиво је умешајте у охлађену крему.

У посуди помешајте шећер у праху, неколико капи црвене прехрамбене боје и мало воде. Мешајте док не добијете глатку, густу смесу. Пресеците еклер на дужину, али не до краја, омогућите да се отвори као књига. Напуните сваки еклер ванил кремом користећи дресинг кесу. Додајте свеже малине по крему. Затворите еклер и прелијте ружичастим преливом.

Пријатно!

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

ПЛАНИРАМ СВОЈУ САХРАНУ Водитељка о тешкој болести

"ПЛАНИРАМ СВОЈУ САХРАНУ" Водитељка о тешкој болести

ЗВЕЗДА ријалити емисије „The Real Houswives of Beverly Hills“ и водитељка Теди Меланкамп (43), суочава се с тешком болешћу. Оперисала је тумор на мозгу, али се болест проширила и на плућа. Теди је открила да њен отац, рок легенда Џон Меланкамп (73), већ планира њену сахрану.

15. 06. 2025. у 21:19

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Ево шта ради Ана Ивановић, док свет прича о разводу! Српкиња изненадила све (ФОТО)