БЕЗ ПЕЧЕЊА, А УКУСНЕ: Чоко куглице
Мале, слатке, чоколадне. Прсте да полижете!

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 12 кашика млевеног кекса
- 3 кашике прах шећера
- 3 кашике какаоа или чоколаде у праху
- 3 кашике хладног млека
- 80-90 г маргарина
По жељи:
- 2 кашике млевених ораха, бадема, лешника, декоративне мрвице за украшавање
За глазуру:
- 150 г црне чоколаде
- 3 кашике уља
Припрема:
Помешајте кекс, прах шећер и какао (или чоколаду у праху) тако да се све сједини. Затим додајте маргарин нарезан на танке плошке и млеко. Смесу помешајте и наставите да месите рукама док не почне да се повезује. Додајте орахе, бадеме или лешнике, по жељи. Затим одвајајте по мало смесе и пробајте да формирате куглицу. Ако се „распада“ додајте још једну кашику млека или маргарина. Обликујте рукама куглице и слажите их у чинију. Оставите их пола сата у фрижидеру, да се мало стегну. Направите глазуру тако што ћете црну чоколаду и уље ставити да се отопе на пари, повремено мешајући. Кашичицом спуштајте куглице у глазуру и ставите их на тацну да се глазура стегне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)