ПОСНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Толико је укусан, да се топи у устима
Посни колач са маком се брзо и лако прави, готов је за мање од сат времена.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г мака
- 200 г брашна
- 1 прашак за пециво
- 200 г шећера
- 200 мл сојиног јогурта
- 100 мл уља
- 3 капи рума
- 2 кашичице ванилиног екстракта
- 1 кашика јабуковог сирћета
Припрема:
Како бисте направили колач, прво загрејте рерну на 180 Ц. Помешајте млевени мак са свим осталим састојцима - брашном, прашком за пециво, шећером, сојиним јогуртом, уљем, румом, ванилиним екстрактом и јабуковим сирћетом и мешајте док не добијете глатко тесто (пазите да нема грудвица). Подмажите калуп од 20 цм и обложите га папиром за печење и сипајте тесто у плех. Пеците колач 35 минута. Оставите да се охлади и поспите шећером у праху. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају
25. 03. 2025. у 16:00

РАЈСКИ КОЛАЧ: Идеалан за љубитеље чоколаде, а укус је више него рајски
23. 03. 2025. у 14:30

"ДОБРО СМО УПОЗНАТИ СА ДОГАЂАЈИМА У СРБИЈИ" Медведев оптужио Запад за организовање протеста у другим земљама
ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије и председник странке Јединствена Русија Дмитриј Медведев оптужио је данас западне земље да организују протесте и мешају се у изборне процесе других земаља да би одржале своју доминацију.
31. 07. 2025. у 17:01

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

СРПСКА СНАЈА ИЗ ЗАМБИЈЕ Описала свој прелазак у православље: "У почетку, неке ствари биле су ми ЧУДНЕ"
ПАТРИЦИЈА Каунда из Замбије пре неколико година заљубила се у младића из Србије, а због њега се доселила у нашу земљу, па чак и променила веру.
02. 08. 2025. у 11:32
Коментари (0)