ФРАНЦУСКА ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Толико кремаста и сочна, да нећете моћи да јој одолите
Француска чоколадна торта има лагани чоколадни фил у кори, а преливена је издашном количином домаћег шлага. Поспите је одозго чоколадним струготинама и добићете једноставну, а свечану торту.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 домаћа кора за питу, печена
- 70 г црне чоколаде, отопљене
- 200 г шећера
- 3 велика јајета
- 1 ванилин шећер
- 114 г путера, омекшаног
- 158 г слатке павлаке
- 1 кашика шећера у праху
- 250 г слатке павлаке за шлаг
Припрема:
Отопите чоколаду на пари. У средњој шерпи помешајте шећер и јаја док се добро не сједине. Крчкајте на лаганој ватри, непрестано мешајући док сос не прође тест кашиком. Једним прстом обришите равну линију на задњој страни кашике. Ако сос остане на месту и формира се чиста линија, спреман је. Склоните са ватре.
Додајте чоколаду и ванилин шећер. Добро промешајте. Охладите на собној температури, повремено мешајући. У средњој посуди за мешање, мутите путер док не постане паперјаст. Додајте чоколадну мешавину.
У посебној посуди умутите миксером слатку павлаку, док се не згусне. Додајте шећер у праху и мутити док не постане чврст шлаг. Умешајте чоколадну мешавину. Сипајте преко коре за питу и оставите у фрижидеру најмање 8 сати. Премажите одозго претходно направљеним шлагом и поспите струготинама чоколаде. Сервирајте хладно.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

КИВИ ТОРТА СА КЕКСОМ И БАНАНАМА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити
10. 03. 2025. у 11:00

ЧЕМБЕРЛЕН ТОРТА: Раскошна посластица, божанственог укуса
12. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате
27. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)