ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Јована Васић

04. 03. 2025. у 12:00

Овако припремљене могу стајати и два дана, танке су и укусне као да су мрсне.

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 240 г хељдиног брашна
  • 240 г обичног брашна
  • 360 мл киселе воде
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • мало уља

Припрема:

Како бисте направили посне палачинке, прво саставите хељдино и обично брашно, па умешајте ванилин шећер и прашак за пециво. У смесу постепено додајте киселу воду, па мутите док се све не сједини. Загрејте уље на тигању и пеците палачинке на уобичајен начин. Уживајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону